- Země / oblast
- Karibik, Guayana
- Obsah alkoholu
- 43 %
- Objem
- 70 cl
- Zrání v sudu
- 21 let
- Alergeny
- ne
Destilace
Základ 21ti letého El Dorado rumu je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací. Pro dosažení žádané finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané rumy stařené 21 a více let.
Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 °С je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma. Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí“ a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu. Pro staření jsou používány starší dubové sudy po bourbonu.
Degustace
Tento znamenitý rum jednoznačně patří k rumům nejvyšší kvality, je namíchán z nejvybranějších rumů produkovaných v Guyaně. Má středně zlatou barvu, velkolepé vůni dominuje vjem třtinového cukru, karamelu, sušených švestek, hořké čokolády a vanilky. Nádherně harmonický rum, dobře vyzrálý,s kulatou chutí a dlouhým příjemným dozvukem.
Doporučení
Je ideální pro pomalé požitkářské popíjení.
Ocenění
International Wine & Spirit Competition, London 2012 Zlatá Medaile nejlepší ve své kategorii, International Wine & Spirit Competition, London 2011Stříbrná Medaile nejlepší ve své třídě
Opravdu chcete vyprázdnit košík?