- Země / oblast
- Karibik, Guayana
- Obsah alkoholu
- 43 %
- Objem
- 70 cl
- Zrání v sudu
- 25 let
- Alergeny
- ne
Limitovaná série prémiového rumu z jihoamerické Guyany vyznačující se jemnou, vyzrálou a lahodnou chutí. Limitované série El Dorado 25 YO jsou vyráběny pouze jednou za tři až pět let.
Destilace
Rumy, které se používají pro výrobu 25 YO El Dorado Rum jsou pečlivě vybírány pod osobním dohledem presidenta společnosti Demerara Distillers pana Yesu Persauda. Pouze ty nejlepší a nejexkluzivnější destilované rumy pocházející z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still) z třtinových polí Enmore, Versailles a Port Mourant jsou použity pro výrobu El Dorado 25 YO. Výsledná směs je unikátní nejen v rámci rumového průmyslu Guyany ale i celého světa.
Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 °С je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma. Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí“ a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu. Pro staření jsou používány starší dubové sudy po bourbonu.
Aktuální destilace 1988.
Degustace
Tento rum je tak unikátní, že popsat jeho kvality v několika slovech je nemožné. Vytváří hebký, hřejivý požitek, s jemnými tóny karamelu a s prvotřídním závěrem.
Doporučení
Je ideální pro pomalé požitkářské popíjení.
Ocenění
International Wine & Spirit Competition, London 2011 Zlatá Medaile nejlepší ve své třídě
Opravdu chcete vyprázdnit košík?