Pokoušíte se zlepšit si náladu a obrnit se proti podzimní trudomyslnosti? Nejlepší zbraní proti sychravému počasí a ubývajícímu sluníčku je poohlédnout se po něčem, co vás pohladí po chuťových pohárcích a příjemně zahřeje. Zkuste to třeba s vínem.
Z červených vín se k podzimu nádherně hodí plnější vína třeba ze Španělska, jižní Itálie a Francie nebo Nového světa (vinařské oblasti mimo Evropu). Z bílých doporučujeme odrůdu Chardonnay, Pinot Blanc nebo Pinot Grigio.
K chladnějšímu podzimnímu počasí se hodí plnější, krémovější a výživnější druhy jídel jako třeba guláš, zvěřina, steaky a to vše s plnými červenými víny. S bílým vínem zkuste třeba krémové houbové rizoto, kuře se smetanovo-houbovou omáčkou – k těmto jídlům perfektně sedí Chardonnay, ideálně na sudu, tzv. barrique - jemné oříškovo-máslové tóny, které vznikly zráním v sudu se krásně propojí s omáčkou, houbami a jemným kuřecím masem.
Zkusit můžete i Sametový Hermelín v kombinaci s lehčím, ovocným červeným vínem jako je ovocnější Rioja Crianza ze Španělska, výborně se k němu bude hodit i Beaujolais. Vzhledem k jemnosti sýra by se k němu určitě hodilo i Chardonnay, které přišlo do kontaktu s dubovým sudem.
Pokud máte rádi aromatické sýry, doporučujeme nasadit těžší kalibry v podobě plnějších, robustnějších a ideálně už lehce archivních červených vín, které budou podobného charakteru – osvědčilo se italské Sangiovese, fungovalo by i dobré Chianti nebo víno Nobile. Fungovat bude i nazrálé červené víno Bordeaux nebo červená vína z jižní Rhôny.
Pokud do Poznámky v objednávce zadáte heslo "PRYČ S TRUDOMYSLNOSTÍ" dostanete od nás podzimní slevu 15% z celkové hodnoty objednávky.
Opravdu chcete vyprázdnit košík?