Základní parametry
- Odrůda
- 75% Shiraz, 25% Cabernet Sauvignon
- Barva
- červené
- Země / oblast
- Austrálie, Jihovýchodní Austrálie
- Obsah cukru
- polosuché - 4,1 - 12 g/L
- Obsah alkoholu
- 13,5%
- Alergeny
- siřičitany
Suché víno purpurově-červené barvy se světlým purpurovým nádechem, s bohatým aroma zralého černého rybízu a švestek se stopami červených třešní. Chuť černého rybízu a třešní je podpořena sladkostí dubu. Víno středního těla, s dobrou vyvážeností zralého ovoce, komplexní, výborně strukturované, s jemným a dlouhotrvajícím dozvukem.
Vinifikace
Hrozny jsou rozmačkány ve vřetenovém lisu, prochází fermentací při teplotě 18-22 °С a malolaktickou fermentací v nerezových tancích se slabým vlivem dubu (dubové hranoly).
Degustace
Suché víno purpurově-červené barvy se světlým purpurovým nádechem, s bohatým aroma zralého černého rybízu a švestek se stopami červených třešní. Chuť černého rybízu a třešní je podpořena sladkostí dubu. Víno středního těla, s dobrou vyvážeností zralého ovoce, komplexní, výborně strukturované, s jemným a dlouhotrvajícím dozvukem.
Gastronomie
Výborně doplňuje krémové těstoviny, pečené kuře s citrónem nebo modré sýry.
Opravdu chcete vyprázdnit košík?