Popis produktu
Vinifikace
Hrozny se po sklizni nechávají macerovat za nízkých teplot po dobu pěti dní. Fermentace se provádí za kontrolované teploty mezi 25°C a 26°C spolu s přidanými ušlechtilými kvasinkami. Následně je víno třikrát denně přečerpáváno přes klobouk. Macerace trvá celkově 20 dní. Víno zraje po dobu 10 měsíců v dubových sudech, z toho je 10% nových, 60% sudů druhého řádu a 30% třetího řádu.
Degustace
Suché víno intenzivní rubínově červené barvy s fialovými odstíny. Výrazné a komplexní aroma černého ovoce se stopami lesních jahod. Zralé švestky a moruše dávají vzniknout výborné chuti se stopami tabáku a vanilky.
Ocenění
Prague Wine Trophy 2023 - Prague Premium Gold
Prague Wine Trophy 2021 - Prague Premium Gold
Prague Wine Trophy 2019 - Gold Medal
Prague Wine Trophy 2018 - Gold Medal
Prague Wine Trophy 2016 Prague Premium Gold, Grand Prix Vinex 2016 Gold Medal, Prague Wine Trophy 2017 Prague Gold, Grand Prix Vinex 2017 Gold Medal