Popis produktu
Vinifikace
Hrozny jsou získávány ze tří různých vybraných viničních bloků, které dodávají vínu různé vlastnosti. Bloky jsou umístěny takto: jeden v La Consulta (San Carlos, Uco Valley), který nabízí květinové vůně, sladké chutě červeného ovoce a intenzitu barev. Druhá je v Los Árboles (Tunuyán, Uco Valley) a dodává minerálním tónům, které se promítají do osvěžujícího pocitu. Třetí blok se nachází v Agrelo (Luján de Cuyo) a přispívá ke strukturovaným a jemně elegantním ovocným příchutím. Umění míchání těchto tří bloků v konečném důsledku činí komplexní a vyvážené víno.
Ruční sběr hroznů. Fermentace probíhá v nerezových tancích s tří denní macerací za studena, a následnou macerací po dobu 25 dnů. Víno je průběžně přečerpáváno přes klobouk a dvakrát v průběhu kvašení stáčeno z kvasinek a sedimentů (tzv. racking). Zrání probíhá 12 měsíců – 50% vína zraje v sudech francouzského typu a 50% vína zraje v sudech amerického typu.
Potenciál archivace - 6 let
Degustace
Suché víno purpurově červené barvy . Ve vůni převládají tóny fialek, švestek, třešní s podtóny černého pepře. Elegantní víno středně plného těla, s pevnými, ale jemnými tříslovinami, s perfektním vyvážením kyselinek, tříslovin a alkoholu, s dlouhotrvajícím intenzivním dozvukem.
Ocenění
Prague Wine Trophy 2023 - Prague Premium Gold