Výživové údaje na 100ml
- Energie
- 259kJ/62kcal
- Tuky
- 0g
- ..z toho nasycené mastné kyseliny
- 0g
- Sacharidy
- 0,6g
- ..z toho cukry
- 0,6g
- Bílkoviny
- 0g
- Sůl
- do 0,005g
Polosuché perlivé víno s příjemným krystalickým perlením, světle žluté barvy, v aroma převládají ovocité (zelená jablka) a květinové tóny. V chuti je svěží, s příjemnou kyselinkou, dobře vyvážené, se středně dlouhým dozvukem.
Vinifikace
Po stlačení se nechává mošt sedimentovat při nízké teplotě. První fermentace probíhá za přidání kvasinek. Po skončení první fermentace se víno uchovává při teplotě 5°C až do druhé fermentace (šumivý proces). Druhá fermentace se provádí metodou charmat cca při teplotě 15°C. Jakmile víno dosáhne požadovaných hodnot, je zchlazeno, stabilizováno, filtrováno a finálně lahvováno.
Degustace
Polosuché perlivé víno s příjemným krystalickým perlením, světle žluté barvy, v aroma převládají ovocité (zelená jablka) a květinové tóny. V chuti je svěží, s příjemnou kyselinkou, dobře vyvážené, se středně dlouhým dozvukem.
Opravdu chcete vyprázdnit košík?