Základní parametry
- Odrůda
- Sangiovese, Canaiolo
- Barva
- červené
- Země / oblast
- Itálie, Toskánsko, Chianti
- Obsah cukru
- suché - do 4 g/L
- Obsah alkoholu
- 13%
- Specifikace zrání
- v nerezových tancích
- Objem
- 75 cl
- Alergeny
- siřičitany
Veganské víno
Vinifikace
Chianti Superiore Vegante vzniklo z touhy rodiny Sensi k návratu ke kořenům Chianti a tradičním odrůdám používaným ve vinařství na počátku 20. století. Vyrábí se s maximálním ohledem na ochranu vinic. Ruční sběr hroznů začíná koncem září, následná alkoholová fermentace spolu s macerací na slupkách probíhá v nerezových tancích při teplotě 24 až 28 ° C po dobu 10 - 12ti dnů. Víno dále prochází malolaktickou fermentací a zráním v nerezových tancích při nízké teplotě až do doby lahvování. Pro zachování přirozených vlastností víno není filtrováno.
Degustace
Suché víno světle rubínově červené barvy, s příjemným květinovým a ovocným aroma, s čitelným dotykem červených bobulí, třešní a fialek. V chuti upoutává vyváženost kyselinek a tříslovin. Víno je dobře strukturované, s velmi dobrou organoleptickou rovnováhou a příjemným dozvukem.
Chianti Superiore Vegante je elegantní víno s přidanou hodnotou certifikace „vegan“ – garance absence veškerých živočišných produktů v průběhu celého výrobního procesu.
Ocenění
Prague Wine Trophy 2023 - Gold Medal
Prague Wine Trophy 2021 - Prague Gold
Grand Prix Vinex 2017 - STŘÍBRNÁ MEDAILE
Opravdu chcete vyprázdnit košík?